Цайны булангийн хүнс нь зөвхөн амттай байхаас гадна, сурагчдын сэтгэл санааг сэргээж, эрүүл мэндэд тустай байх хэрэгтэй. Хэрэглэхэд хялбар, амттай, хөнгөн хүнсийг сонгох нь зүйтэй. Зарим жишээг танилцуулъя:
Цайны булангийн хүнс сонголт 



Бор сахар
Цайнд хэрэглэхэд тохиромжтой, байгалийн гаралтай сахар. Амтыг амтлаг, чихэрлэг болгохын зэрэгцээ эрүүл сонголт болдог. Мөн цайны булангийн хэрэглээнд тохиромжтой.

Хөнгөн сэндвич
Ногоо, тахианы мах, өргөст хэмх, улаан лооль гэх мэт орцуудтай хөнгөн сэндвич. Хооллох хугацаанд амттай, хялбархан идэхэд тохиромжтой.

Жигнэмэг
Бага зэргийн жигнэмэг нь хялбархан хэрэглэхэд, бага хэмжээтэй хоолноос илүү амттай, сэтгэл санааг тайвшруулна. Жишээ нь, овьёос болон шоколадтай жигнэмэг, бүхэл үрийн гурилаар хийсэн жигнэмэг, үзэмтэй жигнэмэг г.м

Органик жимс 
Мандарин, алим, усан үзэм зэрэг амтат жимс. Эдгээр нь хоол хүнсийг шинэ амттай болгож, эрүүл мэндэд ч сайн нөлөөтэй.


Тараг, Сүү, Сүүн бүтээгдэхүүн
уураг, кальциар баялаг, их үдийн цайнд хэрэглэхэд тохиромжтой.

Өргөст хэмх, навчит ногооны салат
Хөнгөн, тэжээллэг салат. Өдрийн аль ч цагт ашиглахад болно.

Эко-жимсний жүүс 
Байгалийн гаралтай жимсний шүүс. Тослог багатай, амттай, сэргээх үйлдэлтэй.


Шоколад
Амттай, хялбархан орцтой шоколад. Бага хэмжээний шоколад нь цайны хамт хэрэглэх нь сэтгэл санааг дэмжих үйлчилгээтэй.

Бусад тохиромжтой хүнс сонголт:
Бүхэл үр болон хүнсний хивэгтэй талх болон гурилан бүтээгдэхүүн 

Цайтай хамт хэргэлэх нь хичээл хооронд хөнгөн мөн гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг дэмжинэ.
Дэвтээсэн овьёос 

Тэжээллэг, хөнгөн өдрийн хоолонд тохиромжтой.
Цайны булангийн хүнс нь сэтгэл санааг сэргээж, эрүүл амьдралын хэв маягт нийцсэн байх нь чухал. Тиймээс зөвхөн амттай биш, эрүүл, тэжээллэг хүнсийг сонгох нь сургалтын үр дүнд сайнаар нөлөөлнө.
